Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Proteinfrukost: Scrambled tofu på proteinbröd

Fotograf: Mattias Kristiansson

Proteinfrukost: Scrambled tofu på proteinbröd

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Det här är en av mina go to-frukostar när jag vill få i mig extra med protein. Tofu är både proteinrikt och kalorisnålt. Det här är som scrambled eggs, fast med tofu. Jag smaksatte på absolut enklaste sätt, men lek gärna med olika kryddor och grönsaker för variation.

Liknande recept

Sesamtofu med ris

Krämig tofugryta med gräslök och vitlök

Terry's take-out tofumackor

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Scrambled tofu
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 400 g tofu
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 dl grädde
  • 2 st tomater, finhackade
  • 0.5 dl riven parmesanost
  • Mjölkfritt?

    Det finns många växtbaserade ostar att välja mellan. Leta efter sådana som är har mer smak. Det finns ostar med just mer smak som ersätter parmesanost perfekt.

  • 2 msk finhackad gräslök
  • salt
  • svartpeppar
Servering
  • 4 skivor proteinbröd
  • Vad?

    Det finns bröd i brödhyllan som är boostade med extra mycket protein (oftast en mix av veteprotein och sojamjöl).

  • picklad rödlök

Gör så här

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

tofuveganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvegovegomagasinet

Publicerad: 7 augusti, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

tofuveganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvegovegomagasinet

Publicerad: 7 augusti, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept augusti 26, 2025

Sesamtofu med ris

Jag förstår varför folk inte gillar tofu. Det är ju tyvärr en råvara som felbehandlas alltför ofta i Sverige. Men för att lyckas med konsistensen är en säker metod att täcka grova tofubitar med majsstärkelse och stekpannefritera dem så att de får krispig yta och mjuk och luftig insida. Sen ska man absolut inte hålla igen med smaken! Prova exempelvis att vända ner de friterade tofubitarna i en sötsalt, seg och glansig sesamsås och servera med ris – denna teknik har omvänt mer än en tofuhatare!

Recept augusti 19, 2025

Krämig tofugryta med gräslök och vitlök

Recept augusti 18, 2025

Terry’s take-out tofumackor

Recept augusti 14, 2025

Vegetarisk bánh mì-burgare

Recept augusti 12, 2025

Barigoule med saffransbakad tofu

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.