• Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Grön jul
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Bli medlem Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Smørrebrød havets kikärtor

Fotograf: Karoline Jönsson

Smørrebrød havets kikärtor

0 (0 betyg)
Bli medlem för att ge betyg
6 st
Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut
Den här enkla röran går snabbt att svänga ihop och påminner om tonfiskröra. Ett perfekt smak- rikt och mättande vardagspålägg på mackan med mycket protein från kikärtorna.

Liknande recept

Injera - östafrikanska teffbröd

Kenyanska samosas (vegetariska)

Örtig färskost

Ingredienser

6 st

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 1 burk à 400 g kikärtor
  • 0.75 dl rödlök, finhackad
  • 0.5 dl finhackad stjälkselleri
  • 2 msk crème fraîche
  • Mjölkfri?

    Det finns flera lite syrligare växtbaserade alternativ till crème fraîche. Vanligast är att hitta baserade på soja eller havre. Även en naturell yoghurt går bra. Leta i kyldisken.

  • 1 tsk citronsaft
  • 2 krm gul curry
  • salt
  • svartpeppar
Servering
  • 6 skivor danskt rågbröd
  • smör (Eleplant)
  • Betalt samarbete med Eleplant

    Eleplant

    smör (Eleplant)

    Som smör på alla sätt. Utom ett.
    Ett helt vanligt smör. Med den lilla parentesen att det faktiskt är helt växtbaserat och ändå både smakar och beter sig som smör. Ha på smörgåsen, baka croissanter, bryn till lingonen, allt du kan göra med smör kan du göra med Eleplant. Det är en innovation, gjord på raps- kokos- och shea tillsammans med havredryck. Den innehåller inga allergener, konserveringsmedel eller palmolja.
    Läs mer här: Eleplant – Elevating plant based!

  • salladsblad
  • skivad gurka

Gör så här

Gör så här

Receptkreatör

Karoline Jönsson

Karoline Jönsson

veganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 26 november, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Karoline Jönsson

Karoline Jönsson

veganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 26 november, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Kommentarer inaktiverade.

Liknande recept

Recept december 10, 2025

Injera – östafrikanska teffbröd

Injera är surdegstunnbrödet som är det givna tillbehöret till grytor i Etiopien och Eritrea. (Hela måltiden, med detta bröd plus olika grytor, kallas också injera.) Även Somalia har en version av detta fantastiska bröd. Autentisk injera är ett riktigt hantverk och görs på teffmjöl. Efter ett tips lade jag till kornmjöl i min smet. Det gjorde jag för att öka chansen till en levande bakteriekultur, vilket ger luftiga injera med fina hål på ytan. Det går dock alldeles utmärkt att bara använda teffmjöl, inte minst om man vill ha glutenfria tunnbröd. För fin konsistens på brödet är det viktigt att låta smeten jäsa i minst tolv timmar. När du steker bröden ska du täcka stekpannan med ett grytlock klätt med en kökshandduk. Kökshandduken suger upp all ånga och hindrar vattendroppar från att droppa ner på tunnbröden.

Recept december 10, 2025

Kenyanska samosas (vegetariska)

Recept Premium december 9, 2025

Örtig färskost

Recept december 9, 2025

Vegetarisk pastej med svampsmak

Recept december 9, 2025

Rökig lyxröra

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.