Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Makaronipudding

4 portioner

olja att steka i
400 g vegofärs, t ex soja- eller ärtbaserad
1 gul lök, finhackad
1 msk tomatpuré
400 g makaroner
salt

Stanning
5 dl mjölk, t ex osötad soja- eller havremjölk
1 dl vetemjöl
3 dl riven ost, t ex växtbaserad
salt

vitpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Stek vegofärsen i lite olja så att den får fint med färg.
3. Rör ner löken och tomatpurén och låt fräsa med tills löken mjuknar. Smaka av med salt.
4. Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och låt rinna av.
5. Blanda färsen med makaronerna i en ugnsform.
6. Vispa ihop mjölk, vetemjöl, riven ost, salt och peppar. Häll ner i formen och rör runt försiktigt så att det blandas.
7. Gratinera i ugnen i ca 40 minuter eller tills den fått fint med färg.