Äkta vegetarisk indisk dal
Jag lär dig att göra en äkta indisk dal. Jag lär dig göra en tadka och chhonk för att lyfta din röda linssoppa till nya höjder.
Ingredienser
4 port
Dal
-
2.5 dl torkade röda linser
-
10 dl vatten
-
1 msk olivolja
-
1 tsk hel spiskummin
-
1 st torkad röd chili
-
1 st gul lök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 msk riven ingefära
-
2 st tomater, finhackade
-
1 tsk gurkmeja
-
1 tsk garam masala
-
1 st grön chili, finhackad
-
salt
Gör såhär
Chhonk
Roti
Till servering
Om receptet:
En indisk dal kan göras på hur många sätt som helst, med massor av olika linser, bönor, grönsaker och kryddor. Det här är en enkel, väldigt smakrik variant med röda linser. Tricket är att fräsa på kryddorna först och sedan blanda med linserna. Du behöver inte, men det är lite festligt, att toppa med chhonk, som också är kryddor stekta i smör eller olja.
Ett tips är att ha allt förberett innan du börjar. Hacka grönsakerna och häll upp kryddorna i skålar.
Receptkreatör
Om receptet:
En indisk dal kan göras på hur många sätt som helst, med massor av olika linser, bönor, grönsaker och kryddor. Det här är en enkel, väldigt smakrik variant med röda linser. Tricket är att fräsa på kryddorna först och sedan blanda med linserna. Du behöver inte, men det är lite festligt, att toppa med chhonk, som också är kryddor stekta i smör eller olja.
Ett tips är att ha allt förberett innan du börjar. Hacka grönsakerna och häll upp kryddorna i skålar.