
Fotograf: Mattias Kristiansson
Äppelpaj extra allt
12 portioner
Alla behöver en monstruöst god äppelpaj i sin repertoar. Den här pajen kombinerar frasig botten med krämig mazarinfyllning, krispiga äpplen och knaprig topping. En favorit som går hem hos alla.
Ingredienser
12 port
Söt pajdeg
-
3 dl vetemjöl
-
2 msk strösocker
-
150 g smör
-
3 msk vatten
Mazarinfyllning
-
200 g mandelmassa
-
1 tsk mald kardemumma
-
75 g smör
-
0.5 dl grädde
-
2 msk majstärkelse
Äpplen
-
4 st äpplen
-
1 tsk mald kardemumma
-
1 msk mald kanel
-
1 dl flagad sötmandel
-
1 dl rårörsocker
Havretopping
-
1 dl strösocker
-
3 dl vetemjöl
-
1 dl havregryn
-
1 tsk bakpulver
-
100 g smör