Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Asiatisk caesarsallad med tamaristekt tofu (vegetarisk)

Det här är en caesarsallad med asiatisk twist. Smaker som vitlök, soja, sesam och sambal oelek gör den här underbart god.
Fotograf: Eva Hildén

Asiatisk caesarsallad med tamaristekt tofu (vegetarisk)

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Det här är en caesarsallad med asiatisk twist. Smaker som vitlök, soja, sesam och sambal oelek gör den här underbart god.

Liknande recept

Asiatisk bowl med tofu, gurksallad och srirachamajo

Bräserad tofu

Turkisk pasta med paprikasmör

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Tamaristekt tofu
  • 400 g tofu
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 msk sesamolja
  • 0.5 dl tamari
  • Vad är tamari?

    Tamari är en japansk sojasås som görs främst på fermenterade sojabönor, utan eller med väldigt lite vete, vilket gör den naturligt glutenfri. Den har en rikare och fylligare smak än vanlig sojasås och används ofta i asiatiska rätter som smaksättare eller marinad. Det går lika bra med ljus sojasås.

Asiatisk caesardressing
  • 2 st vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk ingefära, riven
  • 2 dl majonnäs
  • Äggfri majonnäs?

    Det finns många äggfria majonnässorter. Leta i hyllan, även stora märken som Hellman's har nu mer veganska alternativ.

  • 1 msk ljus sojasås
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk sambal oelek
Friterat rispapper
  • 3 st rispapper
  • neutral olja
Sallad
  • 2 st salladslök
  • 1 st avokado
  • 1 st apelsin
  • 2 st romansallad
  • 1 dl böngroddar
  • 1.5 msk rostade sesamfrön

Gör så här

Tamaristekt tofu
Asiatisk caesardressing
Friterat rispapper
Sallad

Vad är en caesarsallad?

Caesarsallad är en klassisk sallad som vanligtvis består av romansallad, krutonger och en krämig dressing baserad på olivolja, äggula, parmesanost, vitlök och ansjovis. Salladen skapades av den italiensk-amerikanske kocken Caesar Cardini på 1920-talet.

Caesarsalladen har fått lite av sitt eget liv och nu finns det så många olika varianter. Inte minst vegetariska och växtbaserade! Vi har flera här på hemsidan, men lek du själv runt och ta fram din favorit-caesar.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

caesarceasarsalladsojatamaritofu

Publicerad: 31 maj, 2024

Uppdaterad: 10 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Vad är en caesarsallad?

Caesarsallad är en klassisk sallad som vanligtvis består av romansallad, krutonger och en krämig dressing baserad på olivolja, äggula, parmesanost, vitlök och ansjovis. Salladen skapades av den italiensk-amerikanske kocken Caesar Cardini på 1920-talet.

Caesarsalladen har fått lite av sitt eget liv och nu finns det så många olika varianter. Inte minst vegetariska och växtbaserade! Vi har flera här på hemsidan, men lek du själv runt och ta fram din favorit-caesar.

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

caesarceasarsalladsojatamaritofu

Publicerad: 31 maj, 2024

Uppdaterad: 10 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept april 30, 2025

Asiatisk bowl med tofu, gurksallad och srirachamajo

Det här är en perfekt rätt för tofutvekare. Först river du tofun och steker sedan den i olja så att den får fint med färg. Sen tillsätter du en enkel sås med asiatisk touch som ger smak på ett kick. Servera med gurksallad, srirachamajonnäs och ris.

Recept mars 28, 2025

Bräserad tofu

Recept mars 28, 2025

Turkisk pasta med paprikasmör

Recept mars 6, 2025

Tom kha gai – Thailändsk soppa med kokos och tofu

Recept mars 5, 2025

Krämig pasta med rökt tofu

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.