
Fotograf: Pelle Bergström
Buchimgae med kimchi (koreansk pannkaka)
1 portioner
Huvudrollen i denna koreanska pannkaka är just själva kimchin, så välj en bra, smakrik kimchi som du gillar. Jag föredrar min buchimgae med lite hetta och toppar gärna med salladslök, sesamfrön och picklade grönsaker (till exempel rädisa) och doppar den i en saltsyrlig dippsås. Men det går alldeles utmärkt att äta den precis som den är. Testa att variera med det du har hemma. /Victoria
Ingredienser
1 port
-
1 dl kimchi
-
1 dl vetemjöl
-
2 msk majsstärkelse
-
2 msk kimchi-spad (vätska)
-
1 dl vatten
-
2 st salladslökar
-
salt
-
svartpeppar
-
1 tsk gochugaru, koreanskt chilipulver
-
rapsolja att steka i
Dippsås
-
4 msk ljus sojasås
-
2 msk risvinäger
-
1 msk sesamolja
-
1 msk strösocker
-
1 st vitlöksklyfta, finhackad
-
1 tsk riven ingefära
-
1 tsk rostade seseamfrön
-
1 tsk hackad salladslök