Vegetarisk champinjonpaté med karamelliserad rödlök
Det här är en trevlig liten förrätt eller ett tilltugg som är lätt att förbereda och göra till många. Både själva patén och den karamelliserade rödlöken kan göras någon dag i förväg, så när gäster kommer behöver du bara rosta lite gott surdegsbröd och servera. Perfekt med ett glas med något bubbligt.
Ingredienser
4 port
Champinjonpaté
-
350 g champinjoner
-
4 msk neutral olja
-
1 st vitlöksklyfta, pressad
-
125 g schalottenlök, finhackad
-
1 st kokt mjölig potatis
-
1.5 tsk torkad timjan
-
2 msk ljus sojasås
-
1 tsk vitpeppar
-
1.5 msk rödvinsvinäger
-
1 nypa salt
Karamelliserad rödlök
-
200 g rödlök, tunt skivad
-
2 msk neutral olja
-
1 msk strösocker
-
2 msk balsamvinäger
-
1 tsk salt
Till servering
-
4 skivor surdegsbröd
-
150 g blandad sallad
-
100 g smörgåskrasse
Gör såhär
Champinjonpaté
Karamelliserad rödlök
Receptkreatör
Gröna Linjen: bjudmat för veganer och alla andra
I Gröna Linjen: bjudmat för veganer och alla andra (Ordfront förlag) bjuds det på trerätters för hela året. Det är lekfullt och lyxigt med varierande svårighetsgrad. Perfekt för alla matintresserade!
Receptkreatör
Gröna Linjen: bjudmat för veganer och alla andra
I Gröna Linjen: bjudmat för veganer och alla andra (Ordfront förlag) bjuds det på trerätters för hela året. Det är lekfullt och lyxigt med varierande svårighetsgrad. Perfekt för alla matintresserade!