Grekiska burgare i varma pitabröd, serverade med sallad och tzatziki.
Ingredienser
4 port
Grekiska bönburgare
- 800 g svarta bönor
- 2 dl havregryn
- 4 st vitlök
- 2 tsk oregano
- 1 tsk salt
- 1 svartpeppar
- 1 m persilja
- 1 gurka
- 0.5 tsk salt
- 250 dl naturell yoghurt
- 2 st vitlök
- 1 svartpeppar
- 25 g jäst
- 5 dl vatten
- 2 m olivolja
- 2 tsk salt
- 1400 dl vetemjöl
- sallad
- rödlök
Tzatziki
- 1 gurka
- 0.5 tsk salt
- 250 dl naturell yoghurt
- 2 st vitlök
- 1 svartpeppar
Pitabröd
- 25 g jäst
- 5 dl vatten
- 2 m olivolja
- 2 tsk salt
- 1400 dl vetemjöl