Hamli spenatgryta från etiopien och eritrea
När jag äter brödet injera på restaurang beställer jag alltid bland annat denna gryta till. Den är mild och fräsch i smaken och passar så bra bredvid de andra lite hetare och kryddigare grytorna. Hamli kan du göra på både färsk och fryst spenat. Om du använder
fryst spenat behöver du inte tina den – bara släng ner den i stekpannan.
Ingredienser
4 port
-
1 st gul lök
-
2 st vitlöksklyftor
-
1 st grön chili
-
700 g hackad fryst och tinad spenat eller ca 1 kg färsk
-
olja att steka i
-
1 tsk salt
-
0.5 tsk svartpeppar
Servering
-
kokt ris och/eller injera
Gör så här
Receptkreatör
Zeina Mourtada
Zeinas Green Kitchen
I Zeinas Green Kitchen (Bon- nier fakta) tar Zeina Mourtada med dig på en resa runt hela världen och bjuder på spännande mat som får det att vattnas i munnen. Smakrikt, färgglatt och frestande, men samtidigt enkelt och kul.
Receptkreatör
Zeina Mourtada
Zeinas Green Kitchen
I Zeinas Green Kitchen (Bon- nier fakta) tar Zeina Mourtada med dig på en resa runt hela världen och bjuder på spännande mat som får det att vattnas i munnen. Smakrikt, färgglatt och frestande, men samtidigt enkelt och kul.