Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Jättepirog med gröna linser

Fotograf: Eva Hildén

Jättepirog med gröna linser

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Den här jättepirogen görs på färdig pizzadeg. Vill du spara ännu mer gör du enkelt din egen deg, men det här är en snabb genväg. Du kan ersätta linserna med puylinser eller belugalinser också.

Liknande recept

Enkel grön linshummus

Italiensk potatispaj

Aş - kurdisk bönsoppa

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Fyllning
  • 2 dl gröna linser
  • 2 msk olivolja
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 3 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 st grön paprika, finhackad
  • 1 st morot, finhackad
  • 1 burk à 400 ml krossade tomater
  • 0.5 dl chilisås
  • 1 msk paprikapulver
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st kyld pizzadeg

Gör så här

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

linserpirogveganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 19 augusti, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

linserpirogveganveganskvegansktvegetariskvegetarisktvego

Publicerad: 19 augusti, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept augusti 25, 2025

Enkel grön linshummus

Linser är så otroligt användbara och jag tycker att man ska börja tänka om när det gäller hur vi bygger upp våra måltider. Det behöver inte alltid vara ”linsbollar” som protein, en kolhydrat och en sås. Såsen kan vara huvudrätten! Som den här krämiga linsröran som serveras med smulad fetaost, sallad och pitabröd.

Recept augusti 25, 2025

Italiensk potatispaj

Recept augusti 25, 2025

Aş – kurdisk bönsoppa

Recept augusti 25, 2025

Turkiska linsbiffar – mercimekli köfte

Recept augusti 25, 2025

Linser med aubergine och granatäpple

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.