
Libanesisk spenatgryta – Sabenegh
Ingredienser
4 port
-
1 st lök
-
800 g spenat
-
3 dl gröna linser, torkade
-
7 dl vatten
-
3 msk sojasås
-
2 st grönsaksbuljongtärning
-
4 st vitlöksklyfta, riven
-
1.5 dl solroskärnor
-
3 msk citronsaft
-
0.5 dl koriander, färsk
-
salt
-
svartpeppar
Gör så här
Vad är Sabenegh?
Libanesisk Sabenegh är en traditionell rätt gjord på spenat, ofta tillagad med lök, citronjuice, olivolja och ibland med tillsatt kött eller kikärtor. Här en helt vegetarisk variant med linser.
Receptkreatör
Vad är Sabenegh?
Libanesisk Sabenegh är en traditionell rätt gjord på spenat, ofta tillagad med lök, citronjuice, olivolja och ibland med tillsatt kött eller kikärtor. Här en helt vegetarisk variant med linser.