
Fotograf: Eva Hildén
Sötpotatishummus med dukkah
4 dl
Det finns så mycket växtbaserade pålägg där ute, från ostar och röror till pastejer, skivor, korvar och annat gott. Du kan även göra eget, som den här sötpotatishummusen. Håller i kylen i 5-7 dagar, annars går den även att frysa in och ta fram för att tina vid behov.
Ingredienser
4 dl
Rostad sötpotatishummus
-
500 g sötpotatis
-
olivolja
-
1 burk à 400 g kikärter
-
2 msk olivolja
-
2 msk tahini
-
1 st vitlöksklyfta, riven
-
salt
-
svartpeppar
Dukkah – nöt- och fröblandning
-
0.5 dl hasselnötter
-
1.5 msk sesamfrön
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk mald koriander
Extra
-
baguette eller annat bröd
-
avokado, skivad
-
ugnsbakade cocktailtomater, egna eller på burk
-
groddar eller skott