
Vegetarisk Thailändsk linssoppa med aromatisk chiliolja
4 portioner
Den här soppan är frisk, krämig och fullmatad med smaker. Och den är signerat margeniet Yotam Ottolenghi.
Ingredienser
4 port
Chiliolja
-
1.75 dl solrosolja
-
1 st bananschalottenlök, grovt hackad
-
1 st vitlök, hackad
-
1 tsk finhackad ingefära
-
0.5 st röd chili, finhackad
-
0.5 st stjärnanis
-
2 tsk gul curry
-
1 tsk tomatpuré
-
0.5 st citron, rivet skal
Thailändsk linssoppa
-
120 g salladsärtor
-
3 msk solrosolja
-
1 st gul lök, tunt skivad
-
1.5 msk röd currypasta
-
2 stjälkar citrongräs, lätt stötta med en brödkavel
-
4 st kaffirlimeblad
-
250 g röda linser
-
2.5 dl kokosmjölk
-
1.5 msk limesaft
-
1.5 msk ljus sojasås
-
15 g korianderblad, grovt hackade
-
salt