
Fotograf: Mattias Kristiansson
Vegetarisk turkisk köfte kebab med paprikasallad
4 portioner
Klassiska turkiska grillspett som jag här gör med formbar färs. Det är supersmidigt att bara tina och krydda upp. Gillar du extra hetta kan du ha med kärnorna från den färska chilin, annars skrapar du bort dem.
Ingredienser
4 port
Köfte kebab
-
500 g vegofärs
-
1 st lök
-
1 st röd chili
-
2 tsk chiliflakes
-
0.25 tsk mald spiskummin
-
salt
-
svartpeppar
Paprikasallad
-
1 st lök
-
1 st paprika
-
0.5 dl finhackad persilja
-
2 tsk sumak
-
2 msk olivolja
-
0.5 tsk salt
Yoghurtdipp
-
4 dl yoghurt
-
2 tsk torkad oregano
-
1 tsk torkad mynta
-
1 dl finhackad dill
-
4 st vitlöksklyfta, pressad
-
1 msk äppelcider
-
2 msk olivolja
-
1 tsk salt
Servering
-
4 st libabröd
Glutenfritt?
Servera med glutenfritt bröd.