Ugali
Ugali är en basföda i det östafrikanska köket och liknar fufu i utseende och användning. Man använder ugalin för att skopa upp mustiga grytor med. Istället för stärkelserika rotfrukter (som till fufu) använder man ofta någon form av mjöl som t ex kassavamjöl, hirs eller durra. Man kokar helt enkelt en tjock gröt som sedan formas till en boll och serveras.
Ingredienser
4 port
-
4 dl vatten
-
2 dl mannagryn
Gör så här
Ugali är en basföda i det östafrikanska köket och liknar fufu i utseende och användning. Man använder ugalin för att skopa upp mustiga grytor med. Istället för stärkelserika rotfrukter (som till fufu) använder man ofta någon form av mjöl som t ex kassavamjöl, hirs eller durra. Man kokar helt enkelt en tjock gröt som sedan formas till en boll och serveras.
Receptkreatör
Ugali är en basföda i det östafrikanska köket och liknar fufu i utseende och användning. Man använder ugalin för att skopa upp mustiga grytor med. Istället för stärkelserika rotfrukter (som till fufu) använder man ofta någon form av mjöl som t ex kassavamjöl, hirs eller durra. Man kokar helt enkelt en tjock gröt som sedan formas till en boll och serveras.