
Vegetarisk Mexikansk burgare
Ingredienser
4 port
Burgare
-
2.5 dl kokta kikärter
-
1.25 dl kidneybönor
-
1.25 dl svarta bönor
-
2.5 dl majskorn
-
2 st salladslökar, finhackade
-
1 st röd chili, finhackad
-
1 näve koriander
-
1 msk chipotlepasta
-
5 msk bovetemjöl
-
0.5 st lime, rivet skal och saft
-
1 msk cajunkrydda
-
2 msk olivolja
Tomatsalsa
-
2 st tomater, tunt skivade
-
1 näve koriander
-
0.5 st rödlök, tunt skivad
-
1 st finhackad jalapeño
-
1 st vitlöksklyfta, pressad
-
1 st lime, saften
Servering
-
guacamole
-
glutenfria hamburgerbröd
-
glutenfria nachos
Gör så här
Tomatsalsa
Servering
Receptkreatör

Vegan 100
I Gaz Oakleys bok Vegan 100 (Norstedts) bjuds vi inte bara på jättecoola bilder utan framför allt på mat som får oss att vilja slita ut sidorna ur boken och äta upp dem. Det är smaker från hela världen och det är läcker snabbmat, fräscha sallader och husmanskost med en twist. Allt veganskt och allt underbart.
Receptkreatör

Vegan 100
I Gaz Oakleys bok Vegan 100 (Norstedts) bjuds vi inte bara på jättecoola bilder utan framför allt på mat som får oss att vilja slita ut sidorna ur boken och äta upp dem. Det är smaker från hela världen och det är läcker snabbmat, fräscha sallader och husmanskost med en twist. Allt veganskt och allt underbart.