
Fotograf: Karoline Jönsson
Vegetarisk pastasås med rostad paprika
4 portioner
Vill du food-preppa kan det vara en idé att laga eller förbereda både den här pastarätten och tomatsoppan samtidigt. Då kan de rostas samtidigt i ugnen och den ena plåten rotsaker mixas till soppa medan den andra mixas till pastasås – så har du två middagar lagade på ungefär samma tid som det tog att laga en rätt! Och precis som med tomatsoppan så är det perfekt att servera roliga toppings till pastarätter. Gröna blad, hackad persilja, kokta kikärtor och rostade frön är några idéer på saker att servera till.
Ingredienser
4 port
-
3 st morötter
-
1 st gul lök
-
1.5 st röd paprika
-
250 g pumpa, t ex butternut eller hokkaido
-
2 st vitlöksklyftor
-
1 burk à 400 ml krossade tomater
-
2 dl vatten
-
salt
-
svartpeppar
-
rapsolja
Servering
-
4 portioner pasta
Glutenfritt?
Använd glutenfri pasta.