• Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Bli medlem Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Vegetariska quesadillas

Fotograf: Karoline Jönsson

Vegetariska quesadillas

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Uppdatera de klassiska varma mackorna till quesadillas i stället! Snabba och enkla att göra när alla är hungriga och man snabbt vill ha mat på bordet! Variera utifrån vad du gillar eller har hemma. Vill man göra dem lite matigare kan man t ex tillsätta lite lätt krossade kokta bönor.

Liknande recept

Röd linsfalafel

Röd linshummus

Korv stroganoff med curry

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 200 g fryst hackad spenat
  • 3 dl majskorn, frysta går bra
  • 0.5 dl crème fraîche
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera lite syrligare växtbaserade alternativ till crème fraîche. Vanligast är att hitta baserade på soja eller havre. Även en naturell yoghurt går bra. Leta i kyldisken.

  • 3 dl riven ost
  • Mjölkfritt?

    Det finns många växtbaserade ostar att välja mellan. Vissa med mer smak, andra med mindre. Vissa smälter bättre, andra sämre. Smaka dig fram till din favorit. Finns i vegodisken.

  • 0.5 dl hackad persilja eller koriander
  • 1 tsk torkad oregano eller timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • 8 st tortillabröd
  • olja att steka i

Glutenfritt?

Använd glutenfria tortillabröd.

Gör så här

Receptkreatör

Karoline Jönsson

Karoline Jönsson

veganveganskvegetariskvegetarisktvegovegomagasinet

Publicerad: 20 februari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Karoline Jönsson

Karoline Jönsson

veganveganskvegetariskvegetarisktvegovegomagasinet

Publicerad: 20 februari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept november 14, 2025

Röd linsfalafel

Den här "falafeln" görs inte på kikärter utan på röda linser. Du bara blötlägger dem i några timmar och sedan mixar med lök och kryddor. Nyfriterade är de goda i pitabröd eller i en bowl med hackad sallad och hummus.

Recept november 11, 2025

Röd linshummus

Recept november 6, 2025

Korv stroganoff med curry

Recept oktober 17, 2025

Varma mackor med curry och banan

Recept september 29, 2025

Grekiska smash burger tacos (vegetariska)

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.