Vindalooburgare med tempeh
4 portioner
Het vindaloo och svalkande raita slaw. Här kommer en härligt kryddig "pulled" burgare med inspiration från Indien.
Ingredienser
4 port
Pulled vindaloo
-
300 g tempeh
-
0.5 dl rapsolja
-
1 st rödlök, tunt skivad
-
4 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 msk riven ingefära
-
1 msk chilipulver
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk mald koriander
-
0.5 tsk gurkmeja
-
0.25 tsk mald kryddnejlika
-
0.25 tsk svartpeppar
-
0.25 tsk mald kanel
-
0.25 tsk mald kardemumma
-
2 msk vitvinsvinäger
-
1 burk à 400 ml krossade tomater
-
salt
Raita slaw
-
250 g vitkål
-
1 st gul lök, tunt skivad
-
1 st mango, strimlad
-
0.5 dl färsk koriander
-
0.25 tsk gurkmeja
-
0.25 tsk bruna senapsfrön
-
1.5 dl yoghurt
-
salt
Servering
-
4 st hamburgerbröd
-
färsk koriander
-
1 liten näve sev
-
granatäppelkärnor