Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Vegos veckomeny v.49

Vegos veckomeny v.49

Av Mattias

1 december, 2024

Första advent är här så självklart har jag laddat med en trillingnötspaj och kanderade nötter att mysa med. Menyn är annars en blandning av billiga soppor och pannor, spanska bollar med saffransaioli och en tacolasagne jag aldrig tycks tröttna på.

Av Mattias

1 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk

Måndag:

Recept

Spanska vegobollar med saffransaioli

Enkla bollar med mycket smak. Servera tillsammans med saffransaioli och rostade rotfrukter, couscous eller vad du nu gillar. Några skivor vitlöksbröd låter också fantastiskt till.

Tisdag:

Recept

Indisk spenatdal – dal palak

Om man lägger spenat i sin linsgryta blir det dal palak. Lite pickles eller några limeklyftor passar bra till.

Onsdag:

Recept

Grekisk panna med kikärter och fetoast

Här kommer en ruskigt enkel OCH billig middag med grekiska smaker. Lagom lyxig och gott med bara pitabröd till.

Torsdag:

Recept

Familjens curryfavorit

En snabblagad gryta med många smaker som är lätta att gilla – även för de mest kräsna munnar. Grytan funkar dessutom perfekt att göra storkok av och frysa in.

Fredag:

Recept

Tacolasagne

Det bästa av två världar! Här kommer en maffig, krämig och kryddig tacolasagne fylld med tacofärs och en smältande god ostsås.

Lördag:

Recept

Tacos med bladkål, vita bönor, chili och lime

Personligen gillar jag de mindre tacobröden så att man kan göra flera olika varianter. Både masserad rå kål och grillad kål är fantastiskt gott i tacos! /Victoria

Söndag:

Recept

Julbollar i kålpanna

Vegobullarna kan med fördel göras några dagar i för- väg och sedan åter stekas upp inför servering. De kan också hållas varma i ugnen medan kålen kokas om man vill servera direkt. Den här rätten är även supergod att äta tillsammans med potatismos, ättiksgurka och lingonsylt – nästan som en öppen kålpudding.

Sött:

Recept

Trillingnötspaj

Det här är den godaste av chokladpajer inspirerad av pralinen trillingnöt! En trillingnötspaj med hasselnötter helt enkelt!

Publicerad: 1 december, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.