Måndag: Rödbetsfalafel med morotstzatziki

Billigt och färgglatt. Den här falafeln görs på kikärter och rödbetor. Super god med en couscoussallad eller rostad potatis.

Tisdag: Billiga och proteinrika pannkakor

Tänk vad man kan göra med röda linser! Servera med en kall yoghurtsås eller mango chutney.

Onsdag: Currygryta med goda grejer

Sötpotatis, gul curry, kokosmjölk, ingefära och mycket mer gör det här till en drömsk gryta att njuta av tillsammans med en klick myntayoghurt.

Torsdag: Fiskfria pinnar med dillsås

Köp färdiga ”fiskpinnar”, ja fast vegetariska såklart. Servera med en kalla dillsås och pommes.

Fredag: Nasi goreng

En indonesisk klassiker med mycket smak. Perfekt att göra om du har kokat för mycket ris dagen tidigare.

Lördag: Kebabrulle vegostyle

Jag älskar en klassisk kebabrulle och gör det då och då hemma. Bara att köpa färdig vegokebab och samla ihop de klassiska tillbehören.

Söndag: Kolbulle!

Kolbulle är en rätt som är lika god över öppen eld som i stekpannan. Här en vegetarisk variant som är minst lika god.

Sött: Magiska chokladkakor med mandel

Jag har gjort de här så många gånger. Knapriga, lite sega, salta, chokladiga och med mycket mandel.