Atakilt wat – vitkålsgryta från etiopien och eritrea
De etiopiska och eritreanska köken är fantastiska när det gäller att göra något utsökt av enkla råvaror. Detta är en lättlagad och mycket god gryta som gärna kan serveras tillsammans med andra smakrika grytor och surdegstunnbrödet injera. Men fasolia kan självklart också serveras som en egen rätt tillsammans med bröd och/eller ris.
Ingredienser
4 port
-
1 st gul lök
-
500 g vitkål
-
4 st morötter
-
500 g potatis
-
olja att steka i
-
1 msk färsk ingefära, riven
-
1.5 tsk mald spiskummin
-
1 tsk gurkmeja
-
1 tsk salt
-
0.5 tsk svartpeppar
-
2 st chili
-
2 dl vatten
Gör så här
Gör så här
Receptkreatör
Zeina Mourtada
Zeinas Green Kitchen
I Zeinas Green Kitchen (Bon- nier fakta) tar Zeina Mourtada med dig på en resa runt hela världen och bjuder på spännande mat som får det att vattnas i munnen. Smakrikt, färgglatt och frestande, men samtidigt enkelt och kul.
Receptkreatör
Zeina Mourtada
Zeinas Green Kitchen
I Zeinas Green Kitchen (Bon- nier fakta) tar Zeina Mourtada med dig på en resa runt hela världen och bjuder på spännande mat som får det att vattnas i munnen. Smakrikt, färgglatt och frestande, men samtidigt enkelt och kul.