
Fotograf: Eva Hildén
Gyros på ostronskivling
4 portioner
Gyros är grekisk street food och påminner lite om kebab och shawarma i tillagningssättet. Vanligtvis görs det på kött, men du kan använda vegobitar eller som här, ostronskivling! Servera i pitabröd med tzatziki, lök, tomat och pommes.
Ingredienser
4 port
Gyros på ostronskivling
-
600 g ostronskivling
-
2 st vitlöksklyftor, pressade
-
1 st rödlök, tunt skivad
-
3 msk olivolja
-
2 msk rödvinsvinäger
-
1 msk torkad oregano
-
1 msk torkad timjan
-
1 msk torkad rosmarin
-
1 msk paprikapulver
-
1 tsk strösocker
-
1 tsk salt
Servering
-
grekiska pitabröd
-
1 st tomat, skivad
-
1 st rödlök, tunt skivad
-
tzatziki
-
pommes