
Indisk Maa ki dal (vegetarisk)
Ingredienser
4 port
-
1 msk rapsolja
-
0.5 tsk hel spiskummin
-
1 st gul lök, finhackad
-
3 st vitlöksklyftor, pressade
-
1 msk riven ingefära
-
2 st tomater, hackade
-
1 tsk mald koriander
-
1 tsk chilipulver
-
0.5 tsk gurkmeja
-
0.5 tsk garam masala
-
2 dl belugalinser
-
10 dl vatten
-
salt
Gör så här
Om receptet:
Du hittar hel urad dal den i indiska butiker eller på nätet, men den blev precis lika bra med den något vanligare belugalinsen.
Soppan/grytan kan ätas som den är, men har du tid måste du bara testa lachha paratha. Det är ett tunnbröd med frasiga lager, lite som smördeg. Helt underbart! Recept finns här.
Garam masala är en färdig kryddblandning du hittar i kryddhyllan.
Receptkreatör
Om receptet:
Du hittar hel urad dal den i indiska butiker eller på nätet, men den blev precis lika bra med den något vanligare belugalinsen.
Soppan/grytan kan ätas som den är, men har du tid måste du bara testa lachha paratha. Det är ett tunnbröd med frasiga lager, lite som smördeg. Helt underbart! Recept finns här.
Garam masala är en färdig kryddblandning du hittar i kryddhyllan.