
Fotograf: Stefan Wettainen
Mexikansk vegetarisk linsgryta
7 portioner
Åh, vad den här grytan är livfull och mättad av härliga smaker. En personlig tolkning av en populär mexikansk rätt, där limeskivorna får koka med en stund för att få fram en intressant och subtil ton av skalet.
Ingredienser
7 port
Gryta
-
4 st färska tomater
-
3 msk olivolja
-
0.5 liter hackad gul lök
-
0.5 liter tärnad gul paprika
-
1 dl skalad och tärnad morot
-
0.5 dl finhackad jalapeño (utan frön)
-
2 msk finhackad vitlök
-
1 liter grönsaksbuljong
-
2 dl bruna linser
-
1.5 msk anchochilipulver
-
1 msk spiskummin
-
1 tsk malda korianderfrön
-
salt
-
svartpeppar
-
1 st lime
-
0.75 dl färsk koriander
-
1.5 msk limejuice
Servering
-
2 dl tärnad avokado
-
1 dl riven ost
-
2 dl yoghurt
-
tortillabröd