
Fotograf: Eva Hildén
Röd linsdal med grädde
4 portioner
Här har jag tagit ett favoritrecept på indisk
dal men lagt till grädde för en krämigare och fylligare konsistens. Om du inte gör egna chapati (recept på vegomagasinet.se) så kan du antingen köpa färdiga eller ta t ex tortillabröd.
Ingredienser
4 port
Röd linsdal med grädde
-
1 msk neutral olja
-
1 st rödlök, finhackad
-
3 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 msk riven ingefära
-
1 tsk mald koriander
-
1 tsk mald spiskummin
-
0.5 tsk gurkmeja
-
0.5 tsk chilipulver
-
3 dl röda linser, torkade
-
6 dl vatten
-
2 dl grädde
-
1 tsk garam masala
-
1 tsk salt
Servering
-
4 st tunnbröd, antingen indiska chapati eller tortillabröd