Masala dosa visade sig vara en ganska invecklad procedur där man blötlägger ris och linser och sedan mixar dem till en smet som man låter jäsa. Vi har skapat en mer snabblagad variant med kikärts- och rårismjöl.
Ingredienser
4 port
Sötpotatisfyllning
- st kokosflingor
- 1 st gul lök
- 1 tsk garam masala
- 0.25 tsk malen ingefära
- 0.25 tsk malen gurkmeja
- 0.25 tsk chilipulver
- 2 st sötpotatis
- 2.5 dl ärtor
- 1 näve koriander
Indisk raita med mynta och kokos
- 1 dl naturell yoghurt
- 20 g mynta
- 4 msk kokosflingor
Kikärtsdosa
- st kokosflingor
- 2.5 dl kikärtsmjöl
- 0.5 dl rismjöl
- 1 tsk havssalt
- 1 msk nigellafrön
- 2.5 dl vatten
- 0.5 tsk kokosflingor