
Indisk brunch
25 februari, 2025
Indiska smaker passar perfekt till en ledig helgbrunch. Här är några rätter vi bjöd på, från fyllda potatisbröd till indisk brödpudding.
Brunch är det perfekta sättet att umgås på under helgen. Jag älskar att bjuda över vänner, laga upp lite rätter och sedan sitter vi i timmar och njuter av god mat och prat. Jag gillar även att ha olika teman för att få lite variation, därav denna indiska brunch. Det är en blandning av klassiska frukosträtter och tillbehör som passar väldigt bra ihop. Du kan absolut stryka några om du tycker att det känns för mycket. Att bara bjuda på de fyllda indiska bröden är t ex mer än nog och något som är kul att göra tillsammans.
Psst… när jag ska laga till flera, oavsett om det är brunch eller middag, så brukar jag beställa från Mathem. De har allt jag behöver och kör hela vägen hem till dörren så att jag slipper stressa med det. Kolla om de levererar hem till dig här.
Matigt
Aloo paratha är en indisk favoritfrukost som består av tunnbröd som fylls med en kryddig potatisfyllning. Äts traditionellt med yoghurt och valfria pickles. Bhurji är egentligen en indisk äggröra, men görs här med tofu. God även som lunchrätt. Jeera aloo är kryddig potatis med spiskummin vi tyckte passade toppen som tillbehör.
Tillbehör
Raita är en indisk yoghurtsås som kan varieras på många sätt, men gurka är den vanligaste. Den indiska löksalladen är också ett vanligt tillbehör som ger krisp och en frisk smak.
Sött
Shahi tukda är som en indisk brödpudding. Man steker vitt bröd i olja och vänder sedan i en kryddig sockerlag. Allt dränks sedan i en söt sås med saffran. Den är barnsligt god och är perfekt att göra till många.
Drycker
Masala chai känns som ett måste. Det indiska kryddiga teet med mjölk och socker som alla älskar. Vi la även till mango lassi som ett friskt tillbehör, perfekt på en brunch.