(Betalt samatbere med Bagaren och kocken)

Namnet lasagne tror man kommer från grekiskans ”laganon” som syftar på pastaplattorna. Detta tog romarna vidare och under århundradena utvecklades rätten till det vi idag känner igen om lasagne. Den moderna lasagnen kommer från Emilia-Romagna och klassisk Lasagne alla Bolognese görs på en ragu (köttfärssås), béchamelsås och pastaplattor.

Vegetarisk lasagne

Det finns många varianter av vegetariska lasagner. Du kan dels vegofiera och veganisera klassisk lasagne genom att ersätta köttfärsen med vegofärs eller linser. Eller så gör du helt enkelt en vegetarisk fyllning bestående av t ex grönsaker eller svamp.

Pastamaskin

En pastamaskin är en relativt billig investering och gör arbetet med att kavla din egen pasta så mycket enklare. Du kan både kavla tunna ark med den här maskinen men även skära till i remsor som spaghetti och tagliatelle.

Kolla in utbudet av pastamaskiner på bagarenochkocken.se.

Äggfri lasagne

Mycket torkad pasta är äggfri och därför helt vegansk. Lasagneplattor är typiskt en sån produkt, även om det kan vara bra att dubbelkolla innehållsförteckningen.

Det är även enkelt att göra din egen äggfria lasagne, se recept ovan.

Klassisk lasagne

Här har vi tagit originalreceptet på Pasta alla Bolognese men veganiserat. Det är en fyllig köttfärssås med rödvin, len bechamelsås och egengjord färsk pasta (utan ägg). Den kräver lite jobb men är så värt det.

Linslasagne

Linser är en perfekt ersättare för köttfärs i en lasagne. Här är en linslasagne med grön spenat som är supergod och billigt.

Grönsakslasagne

Du kan använda en rad olika grönsaker, från somriga som tomat, paprika och zucchini, till vinterns goda rotfrukter. Här är en mix av våra favoritgrönsaker och en kronärtskockspesto som fyllning.

Spenatlasagne

Spenat är tacksam i lasagne och ger inte bara en god smak utan även en vacker färg. Här är en lasagne fullmatat med just spenat och grönsaker

Svamplasagne

Det här är den mest maxade svamplasagnen du kan tänka dig. Den är gjord på en blandning av olika svampar eftersom vi tycker att det blir godaste så, men du kan mer än gärna göra den på bara t ex kantareller eller champinjoner.

Lasagne i stekpanna

Här kommer en snabb favorit… en lasagne som görs helt i en stekpanna. Så smidigt och enkelt.

Tacolasagne

Här har vi blandat två favoriter: Lasagne och taco. De klassiska texmex-smakerna från tacokvällen i form av en klassisk italiensk lasagne.

Pumpalasagne

Pumpalasagne är en favorit under höst och vinter. Det blir en underbart krämig fyllning smaksatt med salvia.

Vår enklaste lasagne

Vår garanterat enklaste lasagne som tar alla genvägar. Färdig tomatsås gör färssåsen klar på ett kick. Sen är det bara att varva med lasagneplattor och bechamelsås.

Det här är låst innehåll. Logga in som prenumerant för att låsa upp.

Logga in

Eller:

Läs alla artiklar på Vego för endast 49 kr i månaden.

Observera att förvalt erbjudande endast gäller inlogg till vego.se. Se vår andra prenumerationserbjudanden här.

Säg upp när du vill – ingen bindningstid.