Visste du att färs är den mest populära av de vegetariska produkterna? Lätt att förstå när man tänker på hur enormt användbar den är. Det är också en produkt som du enkelt kan ersätta vanlig köttfärs med eftersom den används på precis samma sätt.

”Vi vet att det finns en strävan efter att äta mer växtbaserat, men för att fler ska
våga ta klivet att prova och vilja äta det igen så måste det smaka riktigt gott. Därför har smak
och textur varit vårt stora fokus när vi tagit fram Oumph! Vegofärs”
, säger Elisabeth Samuelsson, Marketing Manager på LIVEKINDLY Collective.

Oumph! har sedan tidigare en formbar vegofärs. Den här färsen går inte att forma MEN den innehåller bland annat hackade Oumph!-bitar för lite tuggigare konsistens. Det gör även färsen saftig och du får en härlig stekyta.

Oumph! Vegofärs kommer i en förpackning på 900 g med ett rekommenderat pris på 69.90
kr. Produkten finns att köpa på ICA och City Gross.

Våra 10 bästa recept med Oumph!s vegofärs

Vi har galet många goda vegetariska recept med färs, från lasagne, pastasåser och bollar, till burgare, biffar, gratänger och pajer. Här är 10 rätter du bara måste testa.

1. Hoisinfärs med nudlar

Det här är en av de rätter jag har lagat flest gånger. Den är superenkel eftersom hoisinsåsen ger maximalt med smak utan nån ansträngning. Jag gillar att ha sugarsnaps eller liknande i och gärna strö över hackade jordnötter och koriander vid servering.

2. Hummus bowl med kryddig färs

En av våra favoriträtter. En krämig hummus mixar du ihop på nolltid och sedan är det bara att toppa med en kryddig färs med Mellanöstern-influenser. Servera med pitabröd och du har en enkel middag klar.

3. Thaitacos

Oumph!s färs är som gjord för tacos. Klassiska tacos i all ära, men variera med de här thaiinspirerade tacosen med röd curry och kokosmjölk. Toppa med knapriga jordnötter och du har en ny tacofavorit.

4. Grekisk färssås

Vegofärs är som gjort för att ersätta köttfärs i pastasåser. Både i klassiska italienska som i den här grekiska smaker som kryddpeppar, kanel och oregano.

5. Enkla dan dan-nudlar

Dan dan-nudlar är en klassiker från det kinesiska sichuanköket. De är kryddiga och smått beroendeframkallande. Ska du göra de på ”riktigt” kräver de en del lite annorlunda ingredienser (recept här), så varför inte börja med den här förenklade varianten?

6. Sloppy Joe’s

Sloppy Joe’s är en sån rätt man inte kan äta snyggt. Men vem bryr sig när det är så gott? Det är som en lätt söt, kryddig färs du fyller hamburgerbröd med. Vi tycker det räcker med majonnäs och picklad lök, men toppa gärna med dina favoriter.

7. Tortellinisoppa

Det här har blivit ett av favoriterna, speciellt när det är kallt ute. Färdig tortellini får joina en fyllig soppa med vegofärs, röd pesto och spenat. Servera med vitlöksbröd och du har perfekta bjudmiddagen.

8. Turkiska köttfärspizzor

Det här är bland det godaste som finns… och enklaste! Turkiska köttfärspizzor, här med vegetarisk färs. Här gör vi vår egen deg (för det blir faktiskt godare), men du kan även ta färdiga libabröd.

9. Lasagne i stekpanna

En riktig latmanslasagne som du gör helt i en och samma stekpanna. Supersmidig mitt-i-veckan-rätt som är så enkel att göra vegetarisk med vegofärs.

10. Mapo tofu

En klassiker från Sichuanprovinsen i Kina. En kryddig färs med tofu som är en favorit på kinarestaurangerna. Det ser ut som många ingredienser, och det är det, men samtidigt en förenklad version med grejer du hittar i vanliga matbutiker. Så testa!