
Vegos veckomeny v.17
21 april, 2023
Vår vegetariska meny bjuder på tacosoppa och turkiska linsbiffar, en krämig potatissallad med tahini och potatisbullar med indiska smaker.
Måndag: Krämig pastasås med gräslök och vitlök
Den här pastan är klar på några minuter och har smak av gräslök, vitlök och schalottenlök. Servera som den är eller tillsammans med vegoschnitzel eller vegobollar.
Tisdag: Färdiga potatisbullar med indisk twist
Jag älskar frysta potatisbullar. Även om de är goda som de är med lingonsylt blir det något helt magiskt med en indisk touch.
Onsdag: Krämig potatissallad med tahini och kikärter
En av mina favoritpotatissallader med tahini, yoghurt, krispiga grönsaker och kikärter. En måltid i sig!
Torsdag: Vegetarisk tacosoppa
En enkel soppa med vegofärs, smaksatt som de godaste av tacos.
Fredag: Toast med vegobullar och rostad tomatröra
Jag älskar allt med bröd, det är en sån smart genväg till en god och mumsig middag. Här toppade jag den med vegobullar från Färsodlarna, rostad tomatröra och en parmesankräm.
Lördag: Turkiska linsbiffar i salladsblad
Ett för många annorlunda sätt att använda röda linser på, men en turkisk klassiker. Billigt, smakrikt och spännande.
Söndag: Krämig nötpasta med grillade grönsaker
Om du har lite olika nötter kvar i skafferiet kan du mixa ihop dem till en krämig pastasås. Jag gillar att bara steka grönsaker till, inte minst sparris.
Lyxig frukost: Bananscones med choklad
Jag blev själv chockad över hur bra de här sconesen blev. Banan är choklad är för övrigt en favvokombo.