Måndag: Krämig pasta med palsternacka och kantareller

Den här pastan får sin krämighet från palsternacka. Jag vet, så otippat, men fantastiskt gott.

Tisdag: Vegos ”biff” stroganoff

Det här är en vegetarisk variant av en mustig och mumsig stroganoff.

Onsdag: Pasta alla norma

Aubergine kan vara min favoritgrönsak. Den är så användbar och tillagad rätt smälter den i munnen. Här kommer en italiensk pastarätt med aubergine. Jag rostar den i ugnen vilket är extra smidigt.

Torsdag: Indisk gryta med tofu

Den här indiska grytan är krämig, kryddig och fantastisk god tillsammans med naan eller kokt ris.

Fredag: Fyllda auberginer med linser

Jag älskar att fylla grönsaker. Det här är en take på en Mellanösternfavorit där jag toppar auberginer med en kryddig linsröra.

Lördag: Kantarellgryta med lingon

Den hör grytan andas sensommar med stekta kantareller och grädde. Jag tycker den blir godast tillsammans med pressad potatis, men mos är också ruskigt gott.

Söndag: Kålpudding på plåt

Jag älskar kåldolmar och kålpudding så offantligt mycket. Här kommer en variant av kålpudding… fast på en plåt. Samma smaker men mycket smidigare.

Sött: Morotskaka utan ägg

Morotskaka är en caféfavorit man aldrig tröttnar på. Här en helt vegansk variant.