Måndag: Billig ärtcarbonara
Tisdag: Sesamplåt med broccoli
Onsdag: Italiensk auberginepasta
Torsdag: Soppa från Sardinien
Fredag: Grilled cheese
Lördag: Grekisk färssås
Söndag: Indisk Chana masala
Sött: Frasiga päronflarn

Måndag: Billig ärtcarbonara

Vi börjar med en rätt som inte kostar mer än 10 kronor/portionen. En krämig och enkel ”carbonara” gjord med gröna ärtor.

Tisdag: Sesamplåt med broccoli

Vi älskar plåtmat. Här en med en blandning av sesamsmakande vegobitar och grönsaker. Bara att servera med kokt ris eller nudlar.

Onsdag: Italiensk auberginepasta

Den här enkla auberginepastan är full av smak och ett typexempel på hur kravlös italiensk mat kan vara.

Torsdag: Soppa från Sardinien

Man glömmer ibland bort hur användbart fänkål här. Som i den här soppan där den för en framträdande roll. Soppan görs extra matig med makaroner. Testa!

Fredag: Grilled cheese

Lyxa till det på fredagen med en smältande god toast gjord på pitabröd.

Lördag: Grekisk färssås

Vegofärs går att smaka på så många sätt, här har man hämtat inspiration från det grekiska köket. Kanel, kryddnejlika, oregano, timjan och annat mumsigt.

Söndag: Indisk Chana masala

Den här smakrika kikärtsgrytan kommer snart att bli en återkommande favorit.

Sött: Frasiga päronflarn

De här smördegsflarnen går att variera med päron, nektariner, aprikoser, äpplen eller andra goda frukter.