Den marockanska måltiden

Många gillar att servera flera mindre rätter, som sallader och yoghurt. Bröd brukar serveras till alla måltider och det finns en hel uppsjö av olika marockanska tunnbröd att förälska sig till. Brödet är också gott till alla olika grytor om du inte väljer att servera couscous. Att laga couscous är lite av en konstart och vi kommer att fördjupa oss i det längre fram för att verkligen göra couscousen rättvisa.

Här kommer en rad med rätter som antingen kan serveras några få som en enklare middag eller så dukar du upp flera till en generös buffé.

Om det marockanska köket

Det marockanska köket är känt för sina många kryddor och smakrika rätter. De har influenser från både arabiska köket, Medelhavet och Afrika. Vanliga kryddor är spiskummin, saffran, kanel, ingefära, paprikapulver och koriander.

Harissa är en stark chilipasta som också är väldigt populär. Andra speciella smaksättare är inlagd citron med sin salta och syrliga smak.

Marocko är känt för sina många grytor, inte minst tagine som lagas i en speciell lergryta med samma namn. Couscous och bröd är stapelvara och serveras till mycket.

Smårätter

Bröd

Varmt

Sött