En klassiker som görs på typiska skafferivaror som krossade tomater och torkade belugalinser. Går hem hos alla.

En av mina absoluta favoriter som har en enormt värmande egenskap. Mild currysmak, krossade tomater, vita bönor och majs. Jepp, bara saker du kan ha hemma i skafferiet OCH billigt.

Den här pastan får sin krämighet från vita bönor och mandelmjöl. Du kan skippa tomaterna och köra äta som den är eller toppa med andra rostade grönsaker.

Saffran gör att allt känns lite extra lyxigt. Den här rätten är superenkel att slänga ihop och går hem i alla läger. Vegansk/vegetarisk vegokorv är sådant du kan ha undangömt i frysen, jag tycker dock att det är godare med en lite kryddigare korv till den här rätten.

Den här soppan smakar södra Europa med fänkål och tomat. Du kan använda de grönsaker du har hemma och servera ett gott bröd till. Mums!

Skafferirensar-rätt! Kikärter och nudlar är sådant du absolut kan ha hemma. Havregrädde i kylen och du är redo. Att krydda upp kikärter och rosta dem lyfter de till nya nivåer.

Att riva pastan gör att du kan använda den på helt nya sätt, den blir t ex nästan som en färs i den här gräddiga pastan som är klar på nolltid.

En riktigt populär rätt med soltorkad tomat, vitlök och grönkål. Den ser enkel ut och visst går den snabbt att laga, men den smakar otroligt mycket.

Och här en mer klassisk carbonara, fast helt vegansk. Tofu och havregrädde gör den underbart krämig och något som alla älskar.

En av de pastarätter jag har lagat flest gånger. Som en blandning av en belugabolognese och den italienska ratatouillen – caponata.