Påsken är högtiden för ägg och sill. Vi älskar också sill, men låter gärna fiskarna vara. Därför har vi tagit fram så många vegetariska alternativ till sillinläggningar genom åren. Det finns ju så mycket att testa! Bjud gärna familjen och vännerna på lite olika gröna alternativ i år och visa hur fantastiskt gott det faktiskt smakar.

Köpa färdigt

Det finns flera alternativ att köpa färdigt i butik. Både klassiska inläggningar på burk, men även tunna skivor av vegetarisk lax. Utbudet kan skilja sig ordentligt åt från butik till butik, men det går alltid att fråga om de kan ta in.

Auberginesillar

Aubergine är det kanske mest klassiska vegetariska alternativet till sill. Oftast skalar man auberginen och skär i bitar. Sen sjuder du den i ättiksprit, socker och vatten. Pressa ut vätskan och låt svalna, sen har du perfekta bitar att lägga in i både klara som krämiga inläggningar.

Tofusillar

Tofu är så användbart, både som bitar och som smulad. Tofu suger åt sig så bra av smaker vilket gör den lika bra i klara lagar som i krämiga.

Vegetariskt alternativ till lax

Gravad och varmrökt lax är något många älskar. En vanlig ersättare är morot på olika sätt, mycket på grund av färgen men också eftersom den har en trevlig konsistens. Här har vi både gravat den, samt använd den i två olika röror som vi hoppas att du ska gillar.

Vegetariska sillar på blandade grönsaker

När du väl inser att du kan lägga in vilka grönsaker som helst är det bara att gå loss med kreativiteten. Blomkål, svamp, fänkål, kronärtskocka. Ja, mycket blir gott, både i klara som krämiga inläggningar. Här är några favoriter.